Rendhagyó adventi várakozás ünnepére készül a Fajsz Községért Alapítvány.

A közös adventi gyertyagyújtások mindannyiunk egészsége és személyes biztonsága érdekében – a hagyományos formájában elmaradnak.

Az ünnepi hangulatot az Önkormányzat megteremti községünkben a szokott módon. Ünnepi díszkivilágítást kap a Polgármesteri Hivatal, megkapja ünnepi köntösét a templom előtti tér: a falu karácsonyfája, előtte az adventi koszorú, és a betlehem is felállításra kerülnek. Bár tudjuk, hogy a személyes találkozás és ünneplés örömét semmi sem pótolhatja, hiszünk abban, hogy nem múlhat el közös élmény nélkül az advent!

Templomunkban november 28-án szombaton 1530-kor kezdődő szentmisén lesz az adventi első gyertyagyújtás.

Attól azonban, hogy a rendezvényeink elmaradnak, még a karácsonyi ajándékozási szokásunkat megtartjuk. A meghitt, otthoni karácsonyi hangulat megteremtésében szeretnénk segítséget nyújtani.

Ezért azon dolgozunk, hogy – ÉLELMISZER – ÉDESSÉG – csomagokkal kedveskedünk az időseknek, gyermekeknek és a nehéz helyzetbe kerülőknek. Igyekszünk meglepetést szerezni a templomi gyertyagyújtás után is az elmúlt évek szokásait felelevenítve.

A Facebook lehetőségeit kihasználva, a következő időszakban rendszeresen közzéteszünk tartalmakat, aktivitásokat és meglepetéseket, mellyel hozzájáruljunk az ünnephez.

Idén is megkeressük a község vállalkozásait, őstermelőit és a magánembereket, hogy az ajándékozási kampányhoz nyújtsanak segítséget az elmúlt évekhez hasonlóan.

 

Készüljünk együtt egymásra gondolva, lélekben az adventre, éljük át együtt az ünnep meghitt pillanatait ebben a nehéz, járványos helyzetben!

 

Fajsz Községért Alapítvány

kuratóriuma